Tsumami Kanzashi technikák

Tsumami Kanzashi technikák

Egy kis betekintés a Tsumami Kanzashi készítésébe.

Kedves Olvasó!
Engedd meg, hogy röviden bemutassam, az általam ismert készítési technikákat. A következő pár mondat Neked szól, ha érdekel a kanzashi virág készítése, és szeretnél többet megtudni erről a technikáról.

A következő leírások mind saját tapasztalat, vagy az interneten történő kutatómunkám eredménye. Sajnos eddig még nem tudtam japán mestertől tanulni, így a saját eredményemet osztom meg Veled nagy nagy szeretettel, ha érdekel ez különleges japán kézművesség. 🙂

Tsumami kanzashi technikák
1- Varrással
Majdnem minden fajta textilből készíthető, amely varrható. Lehet selyem, viszkóz, pamut vagy más kevert szálas méteráru, szalag. A textíliát négyzetekre vágják, majd a megfelelő sziromhoz tartozó hajtással elkészítik a szirmot és varrással fixálják azt. A szirmokat is varrással rögzítik egymáshoz és így készül el a virág forma.
https://www.youtube.com/watch?v=5X6BUm9JiMM&t=440s

2- Hernyóselyemből rizsragasztóval
Tradicionális Tsumami Kanzashi készítési technika. A hernyóselyem méteráru textíliát általában 2*2 cm-es négyzetekre vágják fel. Ezután egyenes végű csipesz segítségével hajtják meg a kiválasztott forma alapján. Majd egy rizsragasztóval megkent fa lapra helyezik a meghajtott szirmokat. Előre elkészítik a kívánt mennyiséget. Ezután egy alapra helyezik rá a szirmokat a kívánt mintában, és a rizsragasztó segítségével rögzítik az adott formát.
https://www.youtube.com/watch?v=UAKYBSC0AW8

3- Olvasztással, ragasztással
Ez a modern, európai változata a rizsragasztós technikának. Itt a szatén szalagokat vágjuk fel négyzetre, hajtjuk meg a kiválasztott szirom szerint, majd hő segítségével olvasztással fixáljuk a szirmot. Ebben az esetben is előre elkészítjük a kívánt mennyiséget, majd ezután ragasztópisztoly segítségével rögzítjük egymáshoz a szirmokat olyan formában, amilyen végeredményt szeretnénk elérni. Itt is lehet alapra ragasztani, de a szirmokat is ragaszthatjuk egymáshoz és csak azután tesszük rá az alját / takarást .
https://www.youtube.com/watch?v=pJEtqtixBlw&t=149s



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


%d blogger ezt szereti:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás